Ohlédnutí za činností oddílu lyžování v roce 2016


Ohlédnutí za činností oddílu lyžování v roce 2016
Oddíl měl na konci roku 2016 celkem 86 členů, z toho 31 děti a mládež a 55 dospělých. Ke své činnosti využíván sportovní středisko v Petřikově v Jeseníkách. V sezóně 2015/16 působila 3 závodní družstva: myšáci – dívky + chlapci (ročník 2008 a mladší), přípravka chlapci a dívky (ročník 2006-07) a předžáci – chlapci a dívky (2004-05).

Lyžařský oddíle vede výbor oddílu vedený předsedkyní Jitkou Rampasovou. Dalšími členy jsou R. Nasadil, L. Zlámalíková, J.Papula, M.Kryzstek. V oddíle působí trenéři III. třídy: Josef Papula, Marek Novák, Pavla Dobrovská a Jana Kutínová. Externě s námu spolupracuje bývalý reprezentant ČR Martin Vráblík a Mistrem světa v travním lyžování Martin Štěpánek.

MADEJA CUP
V sezóně 2015/2016 naši závodníci startovali v seriálu Madeja Cup (celkem 8 závodů – 2x Annaberg, 2x Kouty, 2x Bílá a 2x Petříkov). V celkovém pořadí se v přípravce dívek umístila Karolína Vacková na 19. místě, v přípravce chlapců Adam Majer na 26. místě, Kutín Filip 35. místo, Novák Tobiáš – 37. místo. Předžákyně Prachařová Klára obsadila 28. místo a v předžácích Novák Matyáš 13. místo, Kročák Jiří 18. a Papula Jan 21. místo. V každé kategorii závodilo mezi 50-60 dětí. V pořadí oddílů jsme skončili na 12. místě, kdy se této soutěže zúčastnilo 38 oddílů.

V rámci Madeja Cupu se jela Petříkovská vločka, která je i zároveň Přeborem Olomouckého kraje. Letos se sice „Přeborníkem“ nestal nikdo z našeho oddílu, ale i tak je výborné umístění Matyáše Nováka na 2. místě a Jana Papuly na místě třetím v kategorii předžáků a také 3. místo Adama Majera v kategorii přípravka chlapců.

CENA SKŘÍTKA OSTRUŽNÍKA
Z důvodů špatných sněhových podmínek v Ostružné se jel závod v Petříkově na sjezdovce Kaste. Z našeho oddílu se zúčastnilo 9 borců. Ve svých kategoriích byli na 1. místě Matyáš Novák a Eliška Ledererová, 2. místo obsadili Jiří Kročák a Jaroslav Novotný a 3. místo získal Jan Papula.

Petříkovský Mázík
Po ročním přerušení závodu „Petříkovský Mázík“ z důvodu špatných sněhových podmínek, se 27.2.2016 opět uskutečnil. Z areálu Zetocha se přestěhoval na sjezdovku Kaste. Díky skvěle odvedené pořadatelské činnosti našeho oddílu, byl označen jako jeden z nejlépe zorganizovaných v této sezóně . Celkem se zúčastnilo 58 závodníků. Z našeho oddílu vyhrál Matyáš Novák, druhá místa obsadili Novotný Jaroslav, Kutínová Lucie, Vacková Kája, Pazderová Rozárka a na třetím místě byla Zimmermannová Martina.

OLD BOYS
V závodě „Old Boys“ – závod lyžařů nad 40 let, který se konal 25.3.2016 se umístili závodníci LO ve svých kategoriích - Jitka Rampasová na 1. místě, Iva Jurečková na 2. místě. Závod je pořádán jako memoriál Františka Zatloukala, prvního trenéra LO TJ Tatran Litovel. Celkový počet závodníků byl 28.

Jiné akce - pořadatelství
20.11.2016 LO uspořádal 6. ročník „Běhu Litovelským Pomoravím“, který se konal již tradičně ve spolupráci s panem Nečesaným, majitelem restaurace „U nádraží“ na Července.

Úspěchy
Valná hromada „Krajského odborného sportovního úseku v alpských disciplínách“ doporučila závod Petříkovský Mázík zapsat do seriálu veřejných závodů SLČR a zařadit do soutěžního řádu přípravky a předžáků a také závod Old Boys do série veřejných závodů dospělých. Toto je velký posun činnosti LO TJ Tatranu v Petříkově, který před lety ztratil vlastní vlek i sjezdovku pro pořádání republikových závodů. Závody se mohou konat jen díky dobré spolupráci s ing. Kaštylem, jehož firma KASTE v současnosti vlek i sjezdovku vlastní.
16.7.2017 | admin | Přečteno: 1615x

Krátce

15.11.2016 -
V listopadu 2016 spouštíme nový web lyžařského oddílu Tatran Litovel.

Partneři: